Vizele pentru copii

Pe această pagină:


Întrebări şi răspunsuri

Î: Copiii au nevoie de viză?

R: Toate persoanele care călătoresc, inclusiv copiii, au nevoie de viză pentru a intra în Statele Unite sau trebuie să îndeplinească condiţiile pentru călătoria fără viză în cadrul unui program special, cum ar fi Programul de renunţare la obligativitatea vizelor.

 

Î: Copiii plătesc aceeaşi taxă de solicitare ca şi adulţii?
R: Da.

 

Î: Copiii trebuie să realizeze o programare la interviu?

R: Fiecare solicitant are nevoie de o programare.

 

Î: Copiii trebuie să se prezinte personal la programare?

R: Nu. Doar copiii cu vârsta de 14 ani sau mai mare trebuie să se prezinte personal la interviu. Copiii cu vârsta de 13 ani sau mai mică pot ramane acasă, în timp ce părinţii lor (sau reprezentanţii legali) se prezintă la interviul de viză în numele lor.

 

Î: Ce documente specifice sunt necesare pentru solicitarea unei vize SUA în cazul copiilor?

R: În afară de documentele generale necesare aplicării pentru viză, copiii cu vârsta de până la 18 ani trebuie să prezinte certificatul de nastere în original. Dacă numai unul dintre părinţi se prezintă la interviul de viză, este necesar fie acordul notarial al celuilalt părinte, prin care îşi dă acordul pentru călătoria copilului în SUA sau o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, în original, prin care este stabilită custodia minorului.

Informații suplimentare:

Minori

Copii cu vârsta de până la 18 ani trebuie să fie însoțiți la interviul de viză de unul sau ambii părinți care vor prezenta pașaportul lor și originalul certificatului de naștere al copilului, pe lângă solicitarea de viză și pașaportul acestuia.

 

Dacă niciunul dintre părinți nu poate fi prezent, copilul trebuie să fie însoțit de o persoană căreia părinții i-au încredințat, printr-o declarație semnată (de ambii părinți) la notar, dreptul de a reprezenta interesele copilului la ambasadă. Totodată, la această declarație trebuie anexată copia paginii cu datele personale și semnătura părintelui din pașaport sau copia buletinului părinților.

 

Dacă nu există părinte sau părinți cu drept legal asupra copilului (deces, custodie etc.), orice alt document, decizie de judecată, certificat de deces etc., este relevant și trebuie anexat solicitării de viză a minorului.