Programul SWT – Moldova

Pe această pagină:


Prezentare generală

Programul SWT este un program de schimb cultural din SUA care permite studenților străini să lucreze, să locuiască și să călătorească în SUA în timpul vacanței de vară.
Durata programului în fiecare an este limitată pentru o perioada mai scurtă de patru luni sau pe durata vacanței dintre anii academici la universitatea pe care o frecventează. Studenții trebuie să se întoarcă în țara lor de origine înainte de data începerii cursurilor universitare.
Sponsorii programului sunt responsabili de selectarea participanților pentru Programul de schimb cultural, precum și de susținerea/monitorizarea acestora pe toată durata programului. Participanții la SWT trebuie să primească un formular DS-2019 de la sponsorul programului lor din SUA pentru a putea solicita o viză J-1 în SUA.

Procedura de solicitare a vizei

Pasul 1

Fiecare solicitant trebuie să plătească taxa de viză.

Pasul 2

Fiecare solicitant trebuie să completeze Formularul Electronic DS-160.

 • Dacă solicitanții utilizează serviciile unei agenții de recrutare, studenții trebuie să indice în formularul DS-160 la „Address Line 2” numele agenției de recrutare SWT;
Pasul 3

Fiecare solicitant trebuie să pregătească toate documentele necesare pentru programul SWT și să le prezinte în ziua interviului:

 • Pașaport străin valabil;
 • Pagina de Confirmare DS-160, cu numele/ștampila agenției (după caz);
 • O poză nouă 5x5 cm, realizată în ultimele 6 luni (aceasta este necesară numai dacă nu ați reușit să încărcați fotografia în formularul online DS-160);
 • Formularul DS-2019 („Certificat de eligibilitate pentru statutul de participant în programul de schimb cultural (J-1), semnat de către solicitant;
 • Un contract de muncă cu toate datele de contact ale angajatorului, numele, adresa, telefon și adresa de email;
 • Confirmarea plății SEVIS (Student and Exchange Visitor International System);
 • Matricola cu note în original pentru toți anii de studii, semnată/ștampilată de către universitate, sau extras universitar cu ștampilă/sigiliu umed;
 • *“Situația Academică” (doar pentru solicitanții care își fac studiile în Moldova) pentru toți anii de studii, semnată/ștampilată de către universitate.
Pasul 4

Fiecare solicitant trebuie să efectueze o programare folosind sistemul online de programare, selectând opțiunea “Solicitare nouă/Programează interviul” după ce a accesat profilul online.

 • Agențiile SWT (SWT Business Users) pot programa mai mulți solicitanți în grup în timpul unei sesiuni. Singura limită este stabilită de numărul de locuri alocate. Sistemul de programare funcționează pe principiul primul venit – primul servit. Înainte de a adăuga solicitanții in grup, asigurați-vă că studenții dvs. nu au deja profiluri în sistem. Dacă au deja unul, agenția ar trebui să îi adauge prin opțiunea: „Adăugați solicitant după UID”.

De reținut: Solicitanții sunt limitați de numărul de reprogramări efectuate. Vă rugăm să efectuați programarea în așa fel încât solicitantul să nu fie nevoit să achite o nouă taxă de viză. Taxele de viză nu se returnează.

Pasul 5

Solicitanții vor aduce toate documentele la interviu.

 • Dacă solicitanții utilizează serviciile unei agenții de recrutare, cu cel puțin o săptămână înainte de ziua interviului, agenția trebuie să trimită o listă cu toți solicitanții, în format Excel, aprobată de către Secția Consulară. Agențiile SWT (SWT Business Users) pot solicita formularul Excel expediind un e-mail la ChisinauVisas@state.gov.
Pasul 6

Fiecare solicitant trebuie să se prezinte la Ambasada SUA în ziua și la ora programării.

Pasul 7

Fiecare solicitant trebuie să ridice personal pașaportul de la Secția Consulară a Ambasadei SUA în Moldova.


De reținut: Agențiile SWT (SWT Business Users) pot efectua pașii 1, 2, 3, 4, 5 și 7 pentru fiecare solicitant.