Programările de grup

Pe această pagină:


Prezentare generală

Grupurile formate din 5 sau mai multe persoane care călătoresc cu acelaşi scop, pot solicita o cerere de grup. Exemple de grup includ, dar nu se limitează la: trupe de artişti (interpreţi) care vor susţine un spectacol în Statele Unite, sportivi, piloţi sau angajaţi cu abilităţi speciale care vor participa la un training sau studenţi. Atunci când completaţi solicitarea de grup vă rugăm să includeţi informaţii detaliate despre natura călătoriei dumneavoastră şi să menţionaţi dacă aveţi o dată de interviu preferată. Dacă aveţi o dată anume la care doriţi să vă prezentaţi la interviu, vă rugăm să o menţionaţi în câmpul “Scopul călătoriei”. În funcţie de disponibilitate, Ambasada/Consulatul poate lua în considerare data menţionată. Vă rugăm să reţineţi că puteţi solicita o programare de grup doar dacă este format din mai mult de 5 persoane.

Cum se solicită viza

Pasul 1
Coordonatorul grupului trebuie să solicite o programare de grup folosind sistemul de programare online. De îndată ce solicitarea a fost trimisă, Ambasada sau Consulatul va raspunde prin email.

Vă rugăm să NU adăugaţi niciun membru/dependent al grupului până nu primiţi confirmarea din partea Ambasadei/Secţiei Consulare că cererea de grup a fost aprobată. Veţi putea adăuga membrii/dependenţii grupului DOAR DUPĂ ce aţi primit confirmarea.

Pasul 2
Dacă Ambasada vă aprobă cererea, atunci veţi primi un e-mail prin care sunteţi informat să programati interviuri pentru fiecare membru al grupului dumneavoastră. Call center-ul nu vă poate programa intrviurile, dar operatorii pot să vă asiste dacă aveţi întrebări. Dacă Ambasada vă respinge cererea pentru o programare de grup, veţi fi informat de acest refuz prin e-mail, iar fiecare membru al grupului trebuie să se programeze individual.

Notă: Un e-mail prin care cererea dumneavoastră este confirmată sau respinsă va fi trimis de la adresa no-reply@ustraveldocs.com. Unele aplicaţii de e-mail au anumite reguli care filtrează mesajele trimise de expeditori necunoscuţi în folderul spam sau junk. Dacă nu aţi primit e-mailul de notificare, vă rugăm să căutaţi acest e-mail în folderele spam sau junk.

Pasul 3
Fiecare membru al grupului trebuie să achite taxa de solicitare a vizei. În cazul în care se efectuează o singură plată, ce cumulează suma taxelor de solicitare viză pentru întregul grup, veţi avea acelaşi număr de referinţă pentru fiecare taxă de viză plătită, număr de referinţă ce va putea fi utilizat în efectuarea programărilor.

Tipuri de viza si suma aferenta exprimata in dolari americani – sortare dupa tipul vizei
Tipul vizei Descriere Suma taxei Selectaţi cantitatea
B Afaceri/Turism $160
C-1 Tranzit $160
C-1/D Tranzit/pentru echipaje $160
D Echipaje $160
E Comercianţi pe bază de tratate/Investitori pe bază de tratate/Lucrător australian - expert de specialitate $205
F Student (academic) $160
H De lucru $190
I Jurnalism si media $160
J Schimb cultural $160
K Logodna $265
L Transfer intracompanie $190
M Student (vocational) $160
O Cetăţeni străini cu abilităţi extraordinare în ştiinţă, arte, educaţie, afaceri sau sport $190
P Sportivi, atleti & Interpreti $190
Q Vizitatori pentru schimburi culturale - programe culturale internaţionale $190
R Lucrători religioşi $190
T Victime ale traficului de persoane $160
TN/TD Profesionişti NAFTA $160

Pasul 4
Fiecare membru al grupului trebuie să completeze Formularul electronic de solicitare a vizei temporare (DS-160).

Pasul 5
Liderul grupului trebuie să programeze interviurile folosind sistemul de programari on-line. Pentru aceasta, liderul grupului va avea nevoie de următoarele informaţii despre fiecare aplicant în parte:

  • Numărul paşaportului;
  • Numărul de referinţă de pe chitanţa eliberată de Moldova Agroindbank (click aici dacă aveţi nevoie de ajutor pentru identificarea acestui număr);
  • Codul de bare format din zece (10) caractere de pe pagina de confirmare a formularului DS-160.

Pasul 6
Fiecare membru al grupului trebuie să ajungă la Ambasada SUA/Consulat la data şi ora stabilite pentru interviu. Aplicanţii trebuie să prezinte:

  • O copie a scrisorii de confirmare a programării la interviu;
  • Pagina de confirmare a formularului DS-160;
  • O fotografie efectuată în ultimele 6 luni;
  • Un paşaport aflat în perioada de valabilitate, precum si paşapoartele vechi, dacă este cazul;
  • Dovada plăţii taxei de procesare a vizei în original.

Aplicaţiile de viză care nu conţin aceste documente nu sunt acceptate.

Notă: Coordonatorul grupului poate realiza paşii 1- 5 pentru membrii grupului.

Notă: Dacă aveţi întrebări suplimentare despre programarea de grup, vă rugăm să accesaţi pagina "Instrucţiuni pentru programarea interviurilor de grup" pentru detalii suplimentare.