Diplomaţi şi oficiali guvernamentali

Pe această pagină:


Prezentare generală

Vizele din categoriile A-1, A-2 şi de la G-1 la G-4 pot fi eliberate diplomaţilor şi altor oficiali guvernamentali pentru deplasări oficiale în Statele Unite. În general, tipul de viză solicitat pentru un diplomat sau alt oficial guvernamental depinde de scopul deplasării acestuia în Statele Unite. Conform legii imigrării din Statele Unite, solicitanţii trebuie să îndeplinească anumite criterii foarte specifice pentru a se califica pentru vizele din categoriile A, G sau NATO.

Cererile de vize din categoriile A-1, A-2 şi de la G-1 la G-4 pentru cetăţenii moldoveni trebuie trimise Secţiei Consulare a Ambasadei S.U.A. Cererile de vize din categoriile de la A-1 şi A-2, depuse de resortisanţi ai ţărilor terţe, pot fi trimise prin curier Secţiei Consulare a Ambasadei S.U.A. de la misiunile diplomatice acreditate în Moldova. O notă diplomatică trebuie să însoţească toate cererile de vize din categoriile A-1, A-2 şi de la G-1 la G-4.

Cererile de vize din categoriile de la G-1 la G-4 pot fi trimise direct Secţiei Consulare a Ambasadei S.U.A. Toate cererile de vize din categoriile de la G-1 la G-4 trebuie să fie însoţite de o notă diplomatică sau, în cazul organizaţiilor internaţionale, de o adresă oficială prin care se solicită eliberarea unei vize din categoria G. Nu achitaţi taxa de solicitare a vizei MRV prin intermediul acestei pagini, întrucât aceasta nu va fi rambursată.

Mai multe informaţii

Pentru mai multe informaţii, consultaţi această pagină web sau consultaţi-vă cu biroul administrativ responsabil de eliberarea vizelor din cadrul guvernului sau agenţiei dumneavoastră.

Puteţi consulta pagina web a Departamentului de Stat pentru informaţii suplimentare despre calificarea pentru vizele diplomatice şi oficiale şi pentru mai multe informaţii detaliate despre vizele din categoria Aşi vizele din categoria G.