Tipuri de vize

Pe această pagină:


Prezentare generală

În general, un cetăţean al unei ţări străine care doreşte să intre în Statele Unitele trebuie mai întâi să obţină o viză, respectiv fie o viză temporară pentru şedere pentru o perioada limitata, fie o viză de imigrare, pentru reşedinţă permanentă. Cetăţenii ţărilor eligibile pot călători în Statele Unite fără viză, prin Programul de renunţare la obligativitatea vizelor. Toate persoanele care călătoresc în Statele Unite prin Programul de renunţare la obligativitatea vizelor trebuie să obţină autorizaţia prin Sistemul Electronic de Autorizare a Călătoriei (ESTA), inainte de a efectua călătoria în Statele Unite.

Dacă nu sunteţi eligibil pentru Programul de renunţare la obligativitatea vizelor sau călătoriţi pentru studii, lucru, schimburi culturale sau în orice alt scop care nu se încadrează în scopul de călătorie al vizelor de tip B, veţi avea nevoie de o viză temporară.

Obţinerea vizei nu garantează intrarea în Statele Unite. Viza nu indică decât faptul căun ofiţer consular al Statelor Unite a stabilit faptul că sunteţi eligibil să solicitaţi intrarea în Statele Unite într-un anumit scop.

Vize temporare

Vizele temporare sunt eliberate turiştilor, oamenilor de afaceri, studenţilor sau specialiştilor care solicită şederea pe o anumită perioadă de timp în Statele Unite în anumite scopuri. Conform legilor Statelor Unite privind vizele, majoritatea solicitanţilor de vize temporare trebuie să demonstreze ofiţerului consular existenţa unor legături puternice cu ţara de reşedinţă şi intenţia de a părăsi Statele Unite după această şedere temporară.