Solicitarea unei vize

Pe această pagină:


Prezentare generală

Vă rugăm să confirmaţi dacă doriţi sau nu eliberarea unei vize. Nu sunteţi obligat să solicitaţi o nouă viză pentru Statele Unite dacă deţineţi deja o viză valabilă sau dacă sunteţi cetăţean al unei ţări participante la Programul VWP.

Dacă doriţi să solicitaţi eliberarea unei vize temporare, urmaţi paşii de mai jos.

Cum se solicită viza

Pasul 1

Pentru solicitanţii de viză temporară:

Stabiliţi tipul de viză pentru care aplicaţi parcurgând secţiunea Tipuri de viză. Fiecare tip de viză este explicat din punctul de vedere al condiţiilor de îndeplinit şi al procedurilor de aplicare. Selectaţi tipul de viză în conformitate cu scopul călătoriei dumneavoastră.

Vă rugăm să aveţi în vedere şi informaţiile referitoare la Programul de Renunţare la Viză. Dacă ţara dumneavoastră participă în cadrul Programului de Renunţare la Viză nu aveţi nevoie să solicitaţi o viză, cu condiţia ca scopul călătoriei dumneavoastră să fie turisitic/afaceri şi să nu intenţionaţi să rămâneţi în SUA pentru o perioadă mai lungă de 90 de zile.

Pasul 2

După ce aţi stabilit corect tipul de viză pentru care aplicaţi, următorul pas este să achitaţi taxa de viză. Pagina referitoare la Taxele de Viză enumeră tipurile de viză şi taxele aferente în dolari americani şi moneda locală.

Pentru a plăti taxa de viză vă rugăm să parcurgeţi secţiunea Bancă şi Opţiuni de plată. Această pagină explică modalitatea de efectuare a plăţii taxei de viză. Trebuie să păstraţi numărul de referinţă înscris pe chitanţă pentru a efectua programarea interviului de viză.

Pasul 3

Pasul următor este completarea formularului DS-160. Vă rugăm să parcurgeţi cu atenţie Instrucţiunile referitoare la completarea formularului DS-160. Datele pe care le introduceţi trebuie să fie corecte. Odată ce aţi finalizat formularul prin comanda "Submit" nu mai puteţi efectua modificări. Dacă aveţi nevoie de ajutor, vă rugăm să consultaţi un avocat expert în legislaţia de imigrare sau un translator. Call center-ul nu vă poate ajuta în completarea formularului DS-160. Veţi avea nevoie de numărul formularului DS-160 în momentul în care efectuaţi programarea interviului.

Pasul 4

Sunteţi pregatit să programaţi interviul pentru viză!

Acum trebuie să vă creaţi un profil în sistemul nostru. Faceţi click pe acest link şi alegeţi Sunteţi utilizator nou?.

Completaţi toate câmpurile şi creaţi o parolă de acces. De îndată ce vă autentificaţi în sistem, veţi vedea un meniu cu mai multe comenzi.

Alegeţi Programare Interviu din partea stângă a ecranului. Pentru a efectua programarea trebuie să aveţi la îndemână următoarele informaţii:

  • Numărul paşaportului, data emiterii şi data expirării;
  • Numărul de referinţă de pe chitanţa de la Moldova AgroindBank (faceţi click aici ca să localizaţi acest număr);
  • Numărul formularului DS-160 format din (10) caractere alfanumerice.

Pe masură ce parcurgeţi etapele procesului de programare va trebui să selectaţi tipul de viză pe care îl solicitaţi, introduceţi informaţiile personale şi ale persoanelor care aplică pentru viză odată cu dumneavoastră, confirmaţi plata taxei de viză şi, la final, programaţi interviul de viză.

Solicitanții de viză care nu sunt cetățeni ai Republicii Moldova și nu locuiesc în Republica Moldova trebuie să facă o programare din locurile alocate rezidenților altor țări. Vă atenționăm că perioada de așteptare pentru rezidenții altor țări este semnificativă. La moment nu există locuri disponibile pentru următoarele câteva luni. Vă rugăm să verificați periodic pagina web deoarece locurile pentru programare sunt alocate cu doar o lună înainte.

Pasul 5

Mergeţi la Ambasada SUA la data şi ora stabilite pentru interviu. Vă rugăm să citiţi cu atenţie pagina referitoare la Programarea interviului pentru a vedea documentaţia necesară pentru interviul de viză.