Fotografii şi amprente

Pe această pagină:


Prezentare generală

Atunci când solicitaţi o viză temporară, vi se va cere să încărcaţi o fotografie digitală făcută în ultimele şase luni, ca parte a procesului de completare şi transmitere a formularului DS-160. De asemenea, trebuie să aveţi asupra dumneavoastră o copie a fotografiei când vă prezentaţi la Ambasadă pentru interviu. De asemnea, în cadrul interviului vi se vor lua şi amprentele.

Amprente

Ca parte din procesul de solicitare a unei vize, Ambasada va amprenta aplicanţii. În condiţii normale, amprentarea se realizează la momentul inteviului, printr-o scanare rapidă digitală, fără cerneală. Există anumiţi solicitanţi pentru care preluarea amprentelor nu este necesară, cum ar fi:

  • Solicitanţii care călătoresc în interes guvernamental oficial, cu excepţia solicitanţilor de vize din categoriile A-3 şi G-5;
  • Solicitanţii cu vârsta mai mică de 14 ani sau mai mare de 79 de ani.

 

Cerinţe privind fotografiile digitale

Fotografia care însoţeşte cererea dumneavoastră de viză trebuie să îndeplinească anumite criterii de mărime şi conţinut. Transmiterea unor fotografii care nu îndeplinesc aceste criterii poate întârzia procesul de solicitare a vizei. În cazul în care fotografia nu întruneşte condiţiile impuse, veţi fi nevoit/ă să prezentaţi o fotografie nouă, înainte ca viza să fie procesată, chiar dacă sistemul de solicitare a vizei a acceptat fotografia digitală încărcată. Fotografiile digitale încărcate împreună cu formularul DS-160 trebuie să fi fost făcute în ultimele şase luni şi trebuie să corespundă cerinţelor din imaginea de mai jos:

Dimensiunea capului
Înălţimea capului dumneavoastră, măsurată din vârful capului, inclusiv părul, până la limita inferioară a bărbiei dumneavoastră, trebuie să reprezinte între 50% şi 70% din înălţimea totală a fotografiei. Înălţimea ochilor dumneavoastră, măsurată din partea de jos a fotografiei şi până la nivelul ochilor dumneavoastră, trebuie să reprezinte între 55% şi 70% - sau aproximativ 2/3 - din înălţimea fotografiei.

Ochelari: Începând cu 1 noiembrie 2016, în fotografiile pentru solicitarea unei vize, nu mai sunt acceptaţi ochelarii. Pentru mai multe detalii în privinţa cerinţelor fotografiilor acceptate, vă rugăm să accesaţi: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/photos.html.

Dimensiunile fotografiei
Fotografia dumneavoastră trebuie să fie sub forma unui pătrat, adică înălţimea trebuie să fie egală cu lăţimea acesteia. Dimensiunile minime ale fotografiei sunt de 600 pixeli x 600 pixeli (înălţime x lăţime). Dimensiunile maxime sunt de 1.200 pixeli x 1.200 pixeli (înălţime x lăţime).

7 paşi pentru o fotografie reuşită

Orientarea capului
Orientarea capului este importantă atunci când faceţi fotografia pentru viză. Încadraţi-vă în fotografie astfel încât faţa dumneavoastră să fie vizibilă în totalitate. Priviţi direct spre cameră şi asiguraţi-vă că aveţi ochii deschişi.

 

Umpleţi cadrul

Fotografia dumneavoastră trebuie să prezinte  capul în întregime, de la limita maximă a părului, până la limita inferioară a bărbiei. Într-o fotografie reuşită, înălţimea capului dumneavoastră va fi de 1-1-3/8 inci (25 până la 35 mm) sau va acoperi între 50% şi 70% din suprafaţa fotografiei, ca în exemplul de mai jos:

 

Poziţionaţi-vă în centru

Capul dumneavoastră trebuie să fie în centrul cadrului.

 

Arătaţi-vă ochii

Asiguraţi-vă că aveţi ochii deschişi. Ochii dumneavoastră trebuie să se situeze la 2/3 din înălţimea fotografiei sau la o distanţă între 1-1/8 şi 1-3/8 inci (28 mm şi 35 mm) - circa 60% de la baza fotografiei.

 

Fundalul

Suprafaţa din spatele dumneavoastră trebuie să fie liberă şi de culoare albă sau bej deschis. Pentru a obţine cele mai bune rezultate, aşezaţi-vă în faţa unui fundal de culoare albă sau bej deschis. 

 

Eliminaţi umbrele

Aşezaţi-vă astfel încât faţa dumneavoastră să fie luminată complet şi să nu existe umbre deranjante pe faţa dumneavoastră sau pe fundalul fotografiei.

 

Relaxaţi-vă ca să arătaţi natural

Asiguraţi-vă că aveţi o expresie naturală pe faţă atunci când faceţi fotografia, similar cu cele prezentate aici:

 

Mai multe informaţii

Pentru mai multe informaţii despre specificaţiile cu privire la fotografie pentru cererea de viză, consultaţi pagina web a Departamentului de Stat.

Departamentul de Stat prezintă aici şi o secţiune cu informaţii frecvente despre fotografii.