Urmărire livrare paşaport
Oficiul de ridicare şi predare a documentelor

Întrebări frecvente

Pe această pagină:

Prezentare generală

Dacă cererea dumneavoastră de viză este aprobată şi procesată, TNT Express va păstra paşaportul cu viză în vederea ridicării. Nu se percep taxe pentru acest serviciu – costul păstrării paşaportului la biroul TNT Express selectat de dumneavoastră este inclus în taxa de procesare a vizei.

Din momentul în care primiţi notificarea că paşaportul poate fi ridicat, TNT Express îl va păstra pentru o perioadă de 10 zile lucrătoare. Neridicarea paşaportului în acest interval de timp poate duce la întarzieri în recuperarea acestuia.

Modificarea locaţiei de ridicare a documentelor

Puteţi modifica locaţia selectată pentru ridicarea paşaportului online sau prin call center până cel mai târziu la ora 11:59 p.m. din ziua interviului. Nu se percepe nicio taxa suplimentară pentru această operaţiune.

Opţiuni urmărire paşaport

Pentru comoditatea dumneavoastră, există mai multe opţiuni din care puteţi alege, pentru a urmări statusul paşaportul dumneavoastră.

Instant: Introduceţi numărul paşaportului pentru a verifica statusul. Dacă paşaportul este gata pentru a fi ridicat, vă rugăm să o faceţi într-un interval de timp rezonabil. Dacă paşaportul nu este ridicat, va fi trimis înapoi la Ambasadă sau Consulat.

 

 

E-mail: Trimiteţi un e-mail la adresa passportstatus@ustraveldocs.com, iar în câmpul subiect şi/sau în corpul mesajului introduceţi un număr de paşaport valabil, la fel ca atunci când a fost introdus pentru programare. Nu includeţi niciun alt text. Veţi primi un răspuns automat cu statusul.

Faceti click pentru a mari

Online: Vă puteţi urmări paşaportul online aici.

Mesagerie instant şi telefon: Vă puteţi urmări paşaportul beneficiind de asistenţa call center-ului, prin mesagerie instant sau prin telefon. Informaţiile de contact ale call center-ului şi o descriere completă a serviciilor furnizate de acesta, inclusiv programul de funcţionare, sunt disponibile aici.

Returnarea documentelor

TNT Express va păstra paşaportul dumneavoastră în vederea recuperării lui în condiţii de securitate. În momentul în care efectuaţi programarea la interviu va trebui să selectaţi şi biroul de unde veţi ridica ulterior paşaportul. Vă rugăm să folosiţi o adresa de email validă şi la care aveţi acces pentru a vă putea informa prin email în momentul în care paşaportul va fi preluat de la Ambasadă. 

Locaţii

Pentru a vedea lista birourilor TNT Express de unde puteţi ridica documentele şi paşaportul, daţi click aici.

Biroul de unde puteţi ridica paşaportul în aceeaşi zi

TNT Express a desemnat un birou în Chişinau de unde puteţi intra în posesia paşaportului dumneavoastră în aceeaşi zi în care este preluat de la Ambasada SUA. În situaţii urgente sau dacă aveţi nevoie să intraţi în posesia paşaportului mai devreme, vă rugăm să selectaţi sediul TNT de mai jos ca şi locaţie de ridicare a documentelor. De asemenea, reţineţi că selectarea acestui birou nu înseamnă că solicitaţi o viză în regim de urgenţă. Paşaportul dumneavoastră va fi disponibil pentru ridicare de îndată ce viza este procesată, iar Ambasada îl transmite către TNT.

Str. Kogalniceanu, Nr.6

Chişinău, Moldova

Documente necesare pentru ridicarea paşaportului

Pentru a vă recupera paşaportul este necesar să prezentaţi un act de identitate în original. Vă recomandăm să aduceţi şi scrisoarea de confirmare a programării interviului de viză, ce conţine un număr de identificare.

Dacă o altă persoană doreşte să ridice paşaportul în numele dumneavoastră – spre exemplu un membru al familiei, trebuie:

  • Să prezinte un act de identitate în original;
  • Să prezinte o copie a actului dumneavoastră de identitate;
  • Să prezinte scrisoarea de confirmare a programării interviului pentru viză, ce conţine numărul unic de identificare (este recomandat să o aveţi, dar nu este obligatoriu);
  • Să prezinte o scrisoare de împuternicire semnată, prin care autorizaţi ridicarea pasaportului în numele dumneavoastră. Împuternicirea trebuie să conţină următoarele:
    • Numele complet al persoanei împuternicite, aşa cum apare în actul de identitate;
    • Numele dumneavoastră.

Notă: În cazul unui grup/familie este suficientă o singură scrisoare de împuternicire ce conţine informaţiile necesare pentru fiecare solicitant de viză.

Dacă solicitantul vizei are sub 18 ani, pentru a intra în posesia paşaportului trebuie ca:

  • Unul dintre părinţi sau tutorele legal să prezinte un act de identitate în original; şi
  • O copie a paşaportului minorului.

Atenţie: În cazul unui grup sau familie, este de ajuns o singură scrisoare de împuternicire pentru toţi membrii grupului sau familiei.