Completare Formular DS-160

Pe această pagină:


Prezentare generală

Fiecare solicitant - inclusiv copiii - trebuie să aibă propriul Formular DS-160 de solicitare a vizei. Formularul DS-160 trebuie completat şi trimis pe Internet înainte de susţinerea interviului la Ambasadă. Codul de bare de pe pagina de confirmare a Formularului DS-160 este necesar pentru programarea interviului.

Formularul DS-160 trebuie transmis on-line iar pagina de confirmare trebuie imprimata si adusa la interviu.

Ambasada nu va accepta cereri completate de mână sau tipărite şi nu veţi fi acceptat la interviu în absenţa unei pagini de confirmare a Formularului DS-160.

Notă: Orice intrebari legate de completarea formularului DS-160 pot fi adresate la urmatoarea adresa web: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/forms/ds-160-online-nonimmigrant-visa-application/ds-160-faqs.html.

Nu va putem raspunde la intrebari sau sa va oferim asistenta referitor la completarea formularului DS-160.

Instrucţiuni pentru completarea Formularului DS-160

Completaţi şi transmiteţi Formularul DS-160 completat de dumneavoastră după ce aţi consultat procesul de solicitare a vizelor temporare. Formularul DS-160 completat de dumneavoastră trebuie transmis pe Internet înainte de a vă programa interviul la Ambasadă.

  • Locul interviului indicat în partea introductivă a Formularului DS-160 trebuie să fie acelaşi cu locul unde realizaţi programarea interviului.
  • Răspunsurile la toate întrebările vor fi în limba engleză şi folosind doar caractere ale limbii engleze, exceptând situaţia când vi se solicită completarea numelui complet folosind alfabetul limbii dumneavoastră materne.
  • Vi se poate solicita să încărcaţi o fotografie făcută în ultimele şase luni, ca parte a procesului de completare a Formularului DS-160. Instrucţiuni detaliate cu privire la realizarea şi transmiterea unei fotografii de calitate sunt disponibile pe pagina web a Departamentului de Stat al Statelor Unite aici.
  • Dacă întrerupeţi completarea acestei cereri pentru o perioadă mai lungă de 20 de minute, sesiunea dumneavoastră va expira. Veţi fi nevoit să reluaţi procesul, exceptând situaţia în care aţi reţinut numărul de identificare al cererii dumneavoastră sau aţi salvat cererea într-un fişier de pe calculatorul dumneavoastră. Scrieţi undeva numărul de identificare al cererii afişat în colţul din dreapta sus al paginii. Dacă trebuie să închideţi browserul înainte de transmiterea cererii, veţi avea nevoie de numărul de identificare al cererii pentru a continua completarea cererii.
  • Formularul DS-160 completat va genera o pagină de confirmare cu un cod de bare alfanumeric. Aceasta pagina trebuie tiparita si prezentata la Ambasada la momentul interviului.
  • Odată ce aţi tipărit pagina de confirmare cu codul de bare, faceţi click pe butonul „Înapoi“ (Back) din browserul dumneavoastră şi trimiteţi-vă pe propria adresă de e-mail o copie de siguranţă a Formularului DS-160. Fişierul transmis la adresa de e-mail va fi în format PDF, care pentru a fi vizualizat sau tipărit necesită programul Adobe Acrobat.
  • Un nou formular online de solicitare viză, DS-160 şi codul de bare asocitat, trebuie  prezentat la fiecare solicitare nouă de viză. Formularul DS-160 şi codul de bare deja folosite la o solicitare anterioară vor fi respinse, ceea ce va întarzia procesul noii solicitări de viză.

Mai multe informaţii

Orice intrebari referitor la completarea formularului DS-160 pot fi adresate la https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/forms/ds-160-online-nonimmigrant-visa-application/ds-160-faqs.html. Nu va putem raspunde la intrebari sau sa va oferim asistenta referitor la completarea formularului DS-160.

Formularul DS-160 este disponibil online aici.