Solicitarea vizei refuzată în baza Legii imigraţiei şi naţionalităţii (INA) 221(g)

Pe această pagină:


Prezentare generală

Refuzul în baza secţiunii 221(g) înseamnă că din solicitarea dvs. lipsesc informaţii esenţiale sau aceasta necesită procesare administrativă adiţională. Ofiţerul consular care vă intervievează o să vă comunice, la finalul interviului, dacă solicitarea dvs. este refuzată în baza Legii Imigraţiei şi Naţionalităţii (INA) 221(g). Ofiţerul o să vă spună dacă solicitarea dvs. trebuie să treacă prin procedura administrativă sau vă va solicita să depuneţi informaţii suplimentare.

Dacă sunt necesare informaţii suplimentare, ofiţerul consular vă va indica modalitatea de transmitere a acestora. Când solicitarea dvs. este refuzată în baza secţiunii 221(g) o sa primiţi o notificare scrisă prin care sunteţi informat despre aceasta şi care va include instrucţiuni referitoare la documentele adiţionale, dacă este cazul.

Alte informaţii

În anumite situaţii, solicitările de viză sunt refuzate în baza secţiunii 221(g) deoarece impun o procedură administrativă suplimentară. Veţi fi informat despre aceasta la finalul interviului, de către ofiţerul consular. În cazurile în care procedura administrativă este necesară, durata timpului de procesare este diferită în funcţie de circumstanţele fiecărui caz în parte. Cu excepţia situaţiilor de urgenţă (deces în familie, accidente, urgenţă medicală etc.) şi înainte de a verifica stadiul solicitării, solicitanții trebuie să aştepte cel puţin 180 de zile de la data interviului sau de la depunerea documentelor suplimentare, oricare dintre acestea intervine ultima.

Solicitanții ale căror solicitari de viză au fost refuzate în baza Legii imigraţiei şi naţionalităţii (INA) 221(g) pot verifica statutul acesteia aici, selectând ţara în care a avut loc interviul şi codul de bare al formularului DS-160. Vă rugăm să notaţi că solicitarea dvs. va rămâne cu acest statut până când ofiţerul consular poate stabili faptul că sunteţi eligibil pentru o viză.