Viza de logodnă (K1/K2, K3/K4)

Pe această pagină:


Prezentare generală

Viza nonimigrant de logodnă K1 se adresează unui cetăţean străin, logodnic/a al/a unui cetăţean american. Acest tip de viză permite cetăţenilor străini să călătorească în Statele Unite ale Americii pentru a se căsători cu un cetăţean american (petiţionar) în maximum 90 zile de la data sosirii în Statele Unite. După căsătorie, solicitantul de viză K1 trebuie să solicite schimbarea statutului direct la Serviciul de Imigrare și Cetățenie al SUA (U.S. Citizenship and Immigration Services - USCIS). Deoarece acest tip de viza permite deţinătorului să imigreze în Statele Unite ale Americii şi să se căsătorească cu un cetăţean american, la scurt timp după sosirea în SUA, logodnicul/a trebuie să îndeplinească anumite criterii ce se aplică unei vize de imigrare. Copiii solicitanţilor eligibili pentru o viză K1 vor primi o viză de tip K2.

Primul pas pentru a solicita o viză de logodnă este făcut de cetăţeanul american, petiţionarul, care trebuie să depună o petiţie de logodnă, formularul I-129F la biroul Serviciului de Imigrare și Cetățenie al SUA. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să consultaţi pagina web a USCIS – secţiunea Viza de logodnă. De reţinut: Formularul I-129F nu poate fi depus la Ambasadă, Consulat sau Departamentul USCIS din străinătate.

Petiţia aprobată se expediază la National Visa Center (NVC), pentru procesare administrativă, înainte de a fi trimisă la Ambasada SUA care are jurisdicţie asupra locului de reşedinţă al logodnicului/logodnicei.

Programarea pentru interviu

După ce Ambasada SUA din Chişinău primeşte petiţia aprobată de NVC, Secţia Consulară – Departamentul Imigrări, vă trimite o scrisoare cu instrucţiuni referitoare la pregătirea pentru interviu.

De reţinut: Nu stabiliţi o dată a interviului până nu primiţi aceste instrucţiuni. Dacă după două luni de la notificarea NVC care confirmă transferarea cazului către Ambasada din Chişinău, nu primiţi această scrisoare cu instrucţiuni, trebuie să adresaţi o cerere privind statutul cazului dumneavoastră direct Secţiei Consulare a Ambasadei SUA din Chişinău la adresa de e-mail: ChisinauVisas@state.gov. De asemenea, vă rugăm să reţineţi că în cazul în care efectuaţi mai multe reprogramări, trebuie să plătiţi o nouă taxă de viză.

Pregătirea pentru interviu

Instrucţiunile cu privire la pregătirea pentru interviule găsiţi pe pagina web a Ambasadei SUA la Chişinău. Instrucţiunile cu privire la plata taxei de interviu le găsiţi pe pagina web.

Completarea formularului DS-160

Fiecare solicitant a unei vize de logodnă (inclusiv copiii) trebuie să completeze un formular DS-160. Formularul trebuie completat şi trimis on-line înainte de interviul dumneavoastră la Ambasada SUA din Chişinău. Formularul DS-160 trebuie trimis on-line, iar pagina de confirmare trebuie tipărită şi adusă la data interviului. Ambasada nu va accepta cereri completate de mână sau tipărite, de asemenea nu veţi fi acceptat la interviu fără pagina de confirmare a Formularului DS-160.

Atunci când completaţi formularul DS-160 în format electronic, confirmaţi că toate informaţiile din acest formular sunt reale şi corecte. Orice declaraţie falsă duce la o posibilă ineligibilitate pentru intrarea pe teritoriul Statelor Unite. Vă rugăm să verificaţi corectitudinea tuturor răspunsurilor la întrebări, cât şi dacă aţi răspuns la toate întrebările.

De reţinut: Orice întrebare referitoare la completarea formularului DS-160 poate fi adresată la următoarea pagină web:https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/forms/ds-160-online-nonimmigrant-visa-application/ds-160-faqs.html. Îndrumări generale în completarea formularului DS-160 puteţi găsi şi pe pagina web. Nu vă putem răspunde la întrebări sau oferi asistenţă în completarea formularului DS-160.