Secția Consulară a Ambasadei SUA în Moldova vă informează că pașapoartele cu viză pot fi ridicate doar personal de la sediul Ambasadei SUA de pe strada A. Mateevici 103. Pașapoartele cu viză nu sunt expediate prin serviciul poștal și nici prin intermediul curierului. Un singur membru al familiei Dumneavoastră va trebui să revină la Secția Consulară pentru a ridica pașapoartele tuturor membrilor de familie care au solicitat viză.


Ambasada SUA la Chișinău procesează acum toate categoriile de viza si avem programări disponibile pe principiul primul venit, primul servit atât pentru cetăţenii moldoveni, cât şi pentru cetăţenii altor ţări. Ca urmare, există un timp semnificativ de așteptare pentru interviurile de vize temporare. Oferim atâtea programări cât permit condițiile locale, resursele și măsurile de siguranță, astfel încurajăm solicitanții să fie conștienți și să se programeze din timp.


Începând de duminică, 12 iunie, ora 12:01 a.m. EDT, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) a anulat ordinul prin care toți pasagerii companiilor aeriene sau ai altor aeronave trebuie să prezinte un rezultat negativ la testul COVID-19 sau documente de recuperare COVID-19 la momentul îmbarcării dintr-o țară străină cu destinația Statele Unite. Ordinul CDC care solicită dovada vaccinării pentru persoanele care nu sunt cetățeni/rezidenți americani și care doresc să călătorească în Statele Unite este încă în vigoare. Pentru mai multe informații, accesați Cerințe privind dovada vaccinării împotriva COVID-19 pentru pasagerii pe calea aerului..


Ambasada S.U.A în Moldova înțelege că sunt mulți solicitanți care au plătit taxa de solicitare a vizei și care așteaptă să efectueze o programare. Depunem toate eforturile pentru a relua procesarea vizelor, cât de sigur și rapid posibil. Între timp, vă asigurăm că Ambasada S.U.A va extinde valabilitatea plăților efectuate (taxa pentru solicitarea vizei) până la data de 30 septembrie 2023, oferind tuturor solicitanților, care nu au reușit să efectueze o programare din cauza suspendării serviciilor de procesare a vizelor, oportunitatea de a se programa și/sau prezenta la interviu cu taxa de solicitare a vizei ce a fost deja plătită. Vă rugăm să accesați această pagină web pentru a afla mai multe informații despre când vom relua procesul obișnuit de eliberare a vizelor.


Dacă sunteţi un cetăţean al unei ţări participante la Visa Waiver Program, dar nu sunteţi eligibil pentru a călători în Statele Unite în baza acestui program, va trebui să solicitaţi o viză temporară cu cel puţin trei (3) luni înainte de data aproximativă a călătoriei. În cazul în care planurile de călătorie nu sunt urgente, va trebui să plătiţi taxa de solicitare a vizei, să completaţi formularul DS-160 de pe website-ul ceac.state.gov/genniv şi să programaţi interviul de solicitare a vizei. În situaţia în care planurile de călătorie sunt iminente, puteţi solicita o programare în regim de urgenţă. Vă rugăm să includeţi în solicitare data şi scopul călătoriei, dar şi o copie a mesajului primit din partea Serviciului Vamal şi de Protecţie a Frontierei cu privire la statutul ESTA. Mai multe informaţii despre restricţiile călătoriei sub programul Visa Waiver Program, inclusiv cerinţele despre paşaportul electronic, puteţi găsi aici.


Dacă în trecut aţi mai solicitat o viză şi doriţi să vă programaţi pentru un alt interviu de solicitare a vizei, vă rugăm să completaţi un nou formular DS-160 (formularul DS-160 poate fi găsit aici). După completare, actualizaţi profilul cu noul număr al formularului DS-160, înainte de a efectua o nouă programare.


Solicitanții de viză care nu sunt cetățeni ai Republicii Moldova și nu locuiesc în Republica Moldova trebuie să facă o programare din locurile alocate rezidenților altor țări. Vă atenționăm că programările pentru solicitanții nerezidenți sunt limitate și că perioada de așteptare este semnificativă pentru următoarea dată disponibilă pentru toate categoriile de vize pentru cetățenii altor țări. La moment, nu există programări disponibile în următoarele câteva luni pentru nicio categorie de viză pentru nerezidenți. Pentru vizele B1/B2 (turistice), timpul de așteptare pentru cetățenii străini este considerabil mai mare, aproape un an.


Mount Rushmore - South Dakota

Bine aţi venit pe site-ul Serviciului de Informaţii Vize SUA pentru Republica Moldova. Pe acest web site puteţi găsi informaţii despre vizele temporare sau de imigrare pentru SUA, precum şi condiţiile de aplicare pentru fiecare tip de viză. De asemenea, puteţi să aflaţi informaţii despre modalitatea de plată a taxei de procesare a vizei şi modul în care puteţi programa un interviu la Ambasada SUA din Chişinău.

Acesta este site-ul oficial pentru informaţii despre vize al Ambasadei SUA în Republica Moldova.