Vizele pentru copii

Pe această pagină:


Întrebări şi răspunsuri

Î: Copiii au nevoie de viză?

R: Toate persoanele care călătoresc, inclusiv copiii, au nevoie de viză pentru a intra în Statele Unite sau trebuie să îndeplinească condiţiile pentru călătoria fără viză în cadrul unui program special, cum ar fi Programul de renunţare la obligativitatea vizelor.

 

Î: Copiii plătesc aceeaşi taxă de solicitare ca şi adulţii?
R: Da.

 

Î: Copiii trebuie să realizeze o programare la interviu?

R: Fiecare solicitant are nevoie de o programare.

 

Î: Copiii trebuie să se prezinte personal la programare?

R: Nu. Doar copiii cu vârsta de 12 ani sau mai mare trebuie să se prezinte personal la interviu. Copiii cu vârsta de 11 ani sau mai mică pot ramane acasă, în timp ce părinţii lor (sau reprezentanţii legali) se prezintă la interviul de viză în numele lor.

 

Î: Ce documente specifice sunt necesare pentru solicitarea unei vize SUA în cazul copiilor?

R: În afară de documentele generale necesare aplicării pentru viză, copiii cu vârsta de până la 18 ani trebuie să prezinte certificatul de nastere în original. Dacă numai unul dintre părinţi se prezintă la interviul de viză, este necesar fie acordul notarial al celuilalt părinte, prin care îşi dă acordul pentru călătoria copilului în SUA sau o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, în original, prin care este stabilită custodia minorului.

Informații suplimentare:

Minori

Pentru copiii sub 18 ani, ambii părinți trebuie să fie prezenţi la interviul de viză cu pașapoartele lor, certificatul de naștere în original al copilului, toate documentele necesare pentru aplicare și pasaportul copilului.

În cazul în care părinții nu pot fi prezent la interviul de viză, trebuie prezentat unul din documente de mai jos:

  • O declarație notarială (original şi copie) din partea părinților prin care permit copilului să călătorească în Statele Unite, împreună cu pagina de date biografice şi semnătura din paşaportul părintelui; sau
  • Un certificat de deces (original şi copie) al părintelui decedat dacă este cazul; sau
  • Hotărârea judecătorească definitivă şi irevocabilă de acordare a custodiei exclusive (original şi copie) conform căreia părintele care nu se prezintă la interviu a fost decăzut din drepturile părintești.

Atenţie: Ofiţerul Consular poate decide ca la interviu să se prezinte ambii părinţi, situaţie care poate prelungi procesul administrativ. In acest caz, veţi fi nevoiţi să vă programaţi un alt interviu.