În data de 13 noiembrie, Curtea de Apel a celui de-al Nouălea Circuit a aprobat, parţial, moţiunea guvernului pentru o menţinere de urgenţă a ordinului preliminar al Proclamaţiei Prezidenţiale 9645 (P.P) al Districtului Hawai din 17 octombrie de pe lângă Curtea Districtuală a Statelor Unite ale Americii. Cetăţenii din Ciad, Iran, Libia, Somalia, Siria şi Yemen care nu au o relaţie de bună credinţă cu o persoană sau entitate din Statele Unite, fac subiectul restricţiilor şi limitărilor din P.P. Cetăţenii din Coreea de Nord şi Venezuela rămân în continuare subiectul acestor restricţii şi limitări. Mai multe informaţii sunt disponibile pe următorul website: https://travel.state.gov/content/travel/en/news/important-announcement.html.
O declaraţie prezidenţială emisă pe data de 24 septembrie 2017 afectează solicitanţii de viză care sunt cetăţeni ai: Ciad, Iran, Libia, Coreea de Nord, Siria, Venezuela, Yemen şi Somalia. Mai multe informaţii sunt disponibile aceesând linkul https://travel.state.gov/content/travel/en/news/important-announcement.html
Începând cu 1 noiembrie 2016, în fotografiile pentru solicitarea unei vize, nu mai sunt acceptaţi ochelarii. Pentru mai multe detalii în privinţa cerinţelor fotografiilor acceptate, vă rugăm să accesaţi: https://travel.state.gov/content/visas/en/general/photos.html
Dacă sunteţi un cetăţean al unei ţări participante la Visa Waiver Program, dar nu sunteţi eligibil pentru a călători în Statele Unite în baza acestui program, va trebui să solicitaţi o viză temporară cu cel puţin trei (3) luni înainte de data aproximativă a călătoriei. În cazul în care planurile de călătorie nu sunt urgente, va trebui să plătiţi taxa de solicitare a vizei, să completaţi formularul DS-160 de pe website-ul ceac.state.gov/genniv şi să programaţi interviul de solicitare a vizei. În situaţia în care planurile de călătorie sunt iminente, puteţi solicita o programare în regim de urgenţă. Vă rugăm să includeţi în solicitare data şi scopul călătoriei, dar şi o copie a mesajului primit din partea Serviciului Vamal şi de Protecţie a Frontierei cu privire la statutul ESTA. Mai multe informaţii despre restricţiile călătoriei sub programul Visa Waiver Program, inclusiv cerinţele despre paşaportul electronic, puteţi găsi pe https://travel.state.gov/content/visas/en/visit/visa-waiver-program.html.
Dacă în trecut aţi mai solicitat o viză şi doriţi să vă programaţi pentru un alt interviu de solicitare a vizei, vă rugăm să completaţi un nou formular DS-160 (formularul DS-160 poate fi găsit aici). După completare, actualizaţi profilul cu noul număr al formularului DS-160, înainte de a efectua o nouă programare.
Brooklyn Bridge

Bine aţi venit pe site-ul Serviciului de Informaţii Vize SUA pentru Republica Moldova. Pe acest web site puteţi găsi informaţii despre vizele temporare sau de imigrare pentru SUA, precum şi condiţiile de aplicare pentru fiecare tip de viză. De asemenea, puteţi să aflaţi informaţii despre modalitatea de plată a taxei de procesare a vizei şi modul în care puteţi programa un interviu la Ambasada SUA din Chişinău.

Acesta este site-ul oficial pentru informaţii despre vize al Ambasadei SUA în Republica Moldova.